Koolhydraten

Vind je het moeilijk om heel de dag koolhydraatarm te eten? Geef je snel toe aan je honger en pak je dan iets zoets? Met dit dagmenu krijg je gegarandeerd geen honger en dat ook nog is koolhydraatarm!

Vandaag gaan we voor een uitgebreid eitje, een heerlijke maaltijdsalade en lekkere verse zalmfilet met spinazie. Bon apetit.

Ontbijt: eieren

Wat heb je nodig?

  • 4 plakken bacon of spek
  • 2 eieren
  • een halve avocado

Stap 1: Warm een koekenpan op en laat hier een beetje roomboter in smelten. Bak de 4 plakken bacon of spek en leg deze vervolgens op je bord.

Stap 2: Bak 2 eieren in het bakvet van de bacon/spek. Snijd ondertussen een halve avocado in plakken.

Stap 3: Leg de eieren op de bacon. Eet dit vervolgens samen met de avocado.

Lunch: maaltijdsalade

Wat heb je nodig?

  • 200 gram ijsbergsla
  • 150 gram feta (of andere kaas)
  • 1 groene paprika
  • 4 plakken bacon
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • bieslook

Stap 1: Bak de 4 plakken bacon in een koekenpan met een beetje roomboter. Keer deze een keer om. Snijd vervolgens de ijsbergsla fijn en de fetakaas en paprika in blokjes.

Stap 2: Verkruimel de bacon wanneer deze klaar is. Voeg vervolgens de ijsbergsla, fetakaas, paprika en bacon samen toe in een schaal.

Stap 3: Meng ten slot de mayonaise en de Griekse yoghurt samen met wat bieslook. Schep deze dressing door de salade heen.

Diner: spinazie met vis

Wat heb je nodig?

  • Een portie zalmfilet
  • Viskruiden
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • Witte wijn
  • 2 el kruidenroomkaas

Stap 1: Verwarm een koekenpan en voeg hier een beetje roomboter aan toe. Kruid ondertussen de vis met viskruiden. Doe de vis in de pan wanneer de boter gesmolten is. Bak de vis op een middelhoog vuur om en om. Gebruik niet te weinig boter, anders blijft de vis aan de pan plakken!

Stap 2: Pers 1 teentje knoflook. Verwarm een wok en doe hier een scheut olijfolie in. Roerbak vervolgens de spinazie samen met de knoflook op een hoog vuur.

Stap 3: Na een aantal minuten een klein scheutje witte wijn toevoegen. Voeg hier vervolgens ook de 2 el kruidenroomkaas aan toe. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. Zet dit goed door elkaar en wok het nog even op een hoog vuur.

Stap 4: Leg de gebakken vis en de gewokte spinazie op een bord. Eet smakelijk!

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *