Koolhydraatarme nasi

Moet jij ook altijd zo veel insuline spuiten voor een maaltijd nasi? Niet op deze manier! Vervang rijst met bloemkoolrijst en maak een overheerlijke en koolhydraatarme nasi.

Naast bloemkoolrijst, is er tegenwoordig ook broccolirijst en broccoli spaghetti. Door deze producten te gebruiken in plaats van normale rijst en pasta, maak jij een maaltijd met een stuk minder koolhydraten! Combineer dit met een lekker stukje vlees of vis en diverse groenten. Maak het af met een klein beetje saus en voîla, een heerlijke koolhydraatarme maaltijd.

20 min – 2 personen

BENODIGDHEDEN:

  • 450 gram nasi groente
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 600 gram kipfilet
  • 500 gram AH satésaus kant-en-klaar
  • Gebakken ei

VOORBEREIDING

Snijd de kip in blokjes en zet een pan water op het vuur voor de bloemkoolrijst. Marineer de kip eventueel naar smaak. Snijd de nasi groente.

STAP 1:

Verwarm een wokpan en giet hier wat bakolie in. Wanneer de bakolie warm is, voeg je de kip toe. Deze bak je mooi gaar en bruin op een middelhoog vuur.

STAP 2:

Voeg de nasi groente toe bij de kip wanneer deze gaar is. Zet dit door elkaar en doe dit om de halve minuut telkens opnieuw. Zet het vuur een klein beetje lager. Klop ondertussen een eitje en verwarm een pan met boter. Voeg, naar smaak, wat peper, zout of andere kruiden toe aan het geklutste eitje.

STAP 3:

Voeg de bloemkoolrijst toe bij het kokende water*. Laat deze 2 tot 3 minuten koken. Bak ondertussen een omelet.

STAP 4:

Verwarm de satésaus, volgens de verpakking, in de magnetron. Snijd de omelet in stukjes en voeg deze toe aan de kip en de groente. Zet dit goed door elkaar. Giet vervolgens de rijst af.

EET SMAKELIJK!

KOOLHYDRATEN

  • 450 gram nasi groente → 18 gram koolhydraten
  • 400 gram bloemkoolrijst 12 gram → koolhydraten
  • 600 gram kipfilet → 0 koolhydraten
  • 500 gram AH satésaus kant-en-klaar → 85 gram koolhydraten
  • Gebakken ei → 0 koolhydraten

Er kunnen natuurlijk nog ingrediënten toegevoegd worden naar smaak, maar let hierbij wel op de koolhydraten! Producten zoals kroepoek en augurken bevatten bijvoorbeeld veel koolhydraten. Komkommer of ham daarentegen, bevatten geen koolhydraten en is ook nog is gezonder.

*De bloemkoolnasi kan eventueel ook meegewokt worden in de pan. Op deze manier hoef je hem niet te koken. Voeg de bloemkoolnasi toe na de groenten. Wok dit nog een paar minuten op een middel hoog vuur. Vergeet het niet door te roeren, anders bakken de groenten aan!

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *